Haveindretning


3-4 timer i haven i dag, jeg fortsætte med min have indretning, anlagde 2 bede, og lagde sten ud til optegning af min ene terasse, som bliver i hjørnet oppe ved naboens hæk og hækken ud til grusvejen. Jeg ønsker en terasse der, fordi det om sommeren bliver det sted der længst vil være sol.

Min kolonihave nabos bror kom forbi og hilste, og spurgte om jeg var ved at lave højbede. Som sådan nej, det er bare en indramning af bede. Det har flere funktioner, den ene er, at jeg som person godt kan være ret rodet, og hvis jeg ikke strukturer haven ret klart ender det med at ligne en jungle, da jeg elsker at så og dyrke ting og simpelthen ikke kan få nok. Den anden funktion bedene har er, at jeg får planet bedene. Min have hælder fra det jeg kalder toppen og ned i baghaven, og uden de her indrammede bede vil den fortsat hælde. Det gør den sf. stadigvæk, men bedene hver for sig bliver plane, hvilket også giver en lille terasse agtig effekt, at det første bed står højere end de efterfølgende og dernæst.

Stien til venstre går langs busken ud mod grusvejen, efter den kan man ane mit oplæg til min terasse. Til højre i billedet for terassen er mit staudebed, så man kan sidde på terassen og nyde blomsterne. I billedet foran terassen en sommerfuglebusk, og oggså en oppe til højre i billedet, meningen er de skal give noget rum. Mellem bedene vil jeg nogen steder så græs, men skal dog først have planet jorden lidt mere.