Have sæson startet!


Billede fra sidste år, mit første anlagte staudebed. Der vil dog komme mere på, på billedet kan man i siden og bagtil ane nogle snore, og de indikerer bedets størrelse, dvs. det er langt fra fyldt ud endnu. Min plan i år er et købe flere når de blomstrer eller knapt er startet, så jeg klart kan se hvad det er jeg får.

I går, lørdag, fik jeg langt om længe taget mig sammen og tog en tur i kolonihaven. Første gang siden oktober, ja, jeg synes simpelthen bare ikke vejret har været til det, og hvad skal jeg lave dernede midt om vinteren?

I går havde jeg ingen planer, jeg ville bare lige se at alt var i orden, at de pære træer jeg plantede sidste år stadig stod der, at de ikke var blæst omkuld af noget af den kraftige vind vi har haft. Og de stod fint. De står tæt på det høje piletræ der er i haven, og i går da jeg gik rundt dernede tænkte jeg det samme som sidste år: Jeg ønsker at fælde det piletræ, jeg ønsker det ikke i haven, jeg tror det vil tage for meget vand og næring fra jorden så de pæretræer ikke vil stå særlig super.

På en eller anden måde er jeg ikke glad for at fælde ting, jeg føler mig lidt som en slagter, en morder, der slår noget levende ihjel. Nåvel, det må jeg bare overkomme.

Den del af køkkenhaven jeg sidste år gravede og fjernede ukrudt, top såvel som rødder, fra, havde små ukrudtsplanter fra frø der var begyndt at gro, så jeg tog et hakkejern og begyndte at rive lidt. Det ene tog det andet, og så stod jeg pludselig med min spade og anlagde et bed jeg havde planlagt sidste år.

Når jeg siger anlagt et bed mener jeg basalt at jeg rammer det ind med nogle brædder, som jeg checker er i water, og så hælder lidt ekstra jord i så bedet står 5-10cm højere end de stier der så er rundt om bedet.

Da jeg var færdig med det begyndte jeg at plane jorden ved siden af det bed, og lægge fliser til en mini terasse, eller hvad man kan kalde det, som vil være midt blandt bede som et lille rum hvor der går stier hen til.

Og så opdagede jeg, at jeg måske har rabarber, der så godt nok skal flyttes, men det ligner da rabarber.

Selvom jeg kun var i haven i knap 2 timer (meget fysisk træt efter 5 arbejdsdage og vil ikke overbelaste mig selv) så er jeg glad og tilfreds, havesæsonen er skudt i gang, og det kildrer i min mave for mer og mer og mer. Næste weekend har jeg taget fri fredag, så har weekend fra torsdag 14:30 til mandag 14:30, jeg krydser fingre for at vejret bliver godt nok til have arbejde.

Det ligner da rabarber!? Der er en mere plante et par meter fra den. Omvendt, rabarber stængler er vel normalt ikke røde i starten? Øhh.